23.11.2019-31.5.2020

Nordiska Akvarellsällskapet (Pohjoismainen akvarelliseura) järjestää joka kolmas vuosi jurytetyn pohjoismaisen akvarellinäyttelyn. Nordisk Akvarell -näyttely on suursatsaus, johon osallistuu taiteilijoita kaikista pohjoismaista. Nordisk Akvarell järjestettiin viimeksi Suomessa vuonna 2001 Amos Andersonin taidemuseossa. Edellinen Nordisk Akvarell järjestettiin Tanskassa vuonna 2016.

Akvarelliseuran 30. juhlavuoden näyttely, Nordisk Akvarell 2019 järjestetään Teijon Masuunilla Salossa. Esillä on 91 maalausta 68 taiteilijalta. Jurynä toimivat kuvataiteilijat Satu Kiljunen ja Kati Immonen sekä koordinaattorina Pive Toivonen. Näyttelystä ilmestyy katalogi ja näyttelyn yhteyteen järjestetään myös akvarelliin liittyvää ohjelmaa.

Näyttely on avoinna Teijon Masuunin kahvilan ja gallerian aukioloaikoina LA-SU klo 12-16. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Nordiska Akvarellsällskapet (Pohjoismainen akvarelliseura) on vuonna 1989 perustettu yhdistys, johon nykyään kuuluu 1800 jäsentä pohjoismaista ja myös muualta maailmasta. Kuka tahansa voi liittyä yhdistykseen, ja mukaan ovat tervetulleet kaikki akvarellista innostuneet ihmiset. Jurytettyjen näyttelyiden lisäksi seuran jäsenille järjestetään akvarellitapahtumia, näyttelyitä ja maalauspäiviä. Pohjoismainen akvarelliseura julkaisee myös neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Akvarellen-lehteä, jossa on hienoja kuvia ja artikkeleita pohjoismaisesta akvarellitaiteesta.

Lisätietoja: Pive Toivonen/Tuottaja
Nordiska Akvarellsällskapet
puh. 0505141633
pive.toivonen@gmail.com