Hetki herkuttelulle

Masuunin omaleimainen kahvila on toiminut vuodesta 2012 vanhan masuunin kivimuurin äärellä, jossa historia on vahvasti läsnä – aivan Teijon vanhan ruukin sydämessä, Suomen pienimmän kivikirkon vieressä.

Vaikka masuunin tuli sammui ja raudanvalmistus Teijolla päättyikin vuonna 1908, monumentaalinen rakennelma säilyi uuden rakennuksen sisäpuolella ja on vaikuttava ruukin historian symboli. Vanhimmat, alimmat osat masuunia saattavat olla peräisin aivan ruukin alkuajoilta, jopa 1600-luvulta.

Masuunin kranssin juurella

Masuunin kahvilasta saa herkullisia itsetehtyjä makeita ja suolaisia leivonnaisia.
Kaikki leivonnaisemme ovat alusta loppuun paikan päällä hyvistä raaka-aineista valmistettuja, saman käsityöläisyyden hengessä mikä koko Masuunilla vallitsee. Myös erikoiskahvit kuuluvat valikoimaan.
Kesäaikaan auringosta, herkuista ja idyllisistä ruukkimaisemista voi nauttia tunnelmallisella terassillamme.

Ruukin ilta-auringossa…

Satoja vuosia masuunin kranssilla Teijon ruukin työväki panosti oranssinpunaisessa hohteessa malmia piippuun. Alempana toiset laskivat masuunista sulaa takkirautaa muotteihin valettavaksi harkoiksi. Samalla paikalla voi nyt taidenäyttelyiden ja ostosten lomassa pysähtyä hetkeksi nauttimaan kupillisen kahvia ja paikallisia herkkuja.

Masuunin kivimuurin rinnalla istuessa tulee tehneeksi mielessään aikamatkan yli 300 vuoden taakse.
Kuumuus ja savu ovat väistyneet, mutta täällä suomalaisen teollisuuden syntyjuurilla aistii silti tuntuvasti menneen maailman.

Kahvilassamme voit viettää myös kokouksia, juhlia tai tulla kahville ryhmäsi kanssa.

Tervetuloa viihtymään Teijon idylliseen ruukkimiljööseen, Teijon kansallispuiston kupeeseen!

kahvila@teijonmasuuni.fi

Ruukin lumoa