Hetki herkuttelulle – Teijo Cafe & Bakery

Masuunin omaleimainen kahvila on toiminut vuodesta 2012 vanhan masuunin kivimuurin äärellä, jossa historia on vahvasti läsnä.

Vaikka masuunin tuli sammui ja raudanvalmistus Teijolla päättyikin vuonna 1908, monumentaalinen rakennelma säilyi uuden rakennuksen sisäpuolella ja on vaikuttava ruukin historian symboli. Vanhimmat, alimmat osat masuunia saattavat olla peräisin aivan ruukin alkuajoilta, jopa 1600-luvulta.

Masuunin kahvilasta saa Teijo Cafe & Bakeryn herkullisia itsetehtyjä makeita ja suolaisia leivonnaisia, erikoiskahveja sekä mm. salaatteja ja keittoja, pizzaa, sekä herkkuja myös mukaan ostettavaksi. Kahvilassa järjestetään säännöllisesti kakkubuffetteja ja brunsseja.

Kaikki leivonnaiset ovat paikan päällä hyvistä raaka-aineista valmistettuja, saman käsityöläisyyden hengessä mikä koko Masuunilla vallitsee. Myös erikoiskahvit kuuluvat valikoimaan ja lisäksi kahvilassa on anniskeluoikeudet.

Satoja vuosia masuunin kranssilla Teijon ruukin työväki panosti oranssinpunaisessa hohteessa malmia piippuun. Alempana toiset laskivat masuunista sulaa takkirautaa muotteihin valettavaksi harkoiksi. Samalla paikalla voi nyt taidenäyttelyiden ja ostosten lomassa pysähtyä hetkeksi nauttimaan kupillisen kahvia ja paikallisia herkkuja.

Masuunin kivimuurin rinnalla istuessa tulee tehneeksi mielessään aikamatkan yli 300 vuoden taakse. Kuumuus ja savu ovat väistyneet, mutta täällä suomalaisen teollisuuden syntyjuurilla aistii silti tuntuvasti menneen maailman.

Kahvilassamme voit viettää myös kokouksia, juhlia tai tulla kahville ryhmäsi kanssa.

Tervetuloa viihtymään!

Puh. 045 239 6414
kahvila@teijonmasuuni.fi
www.teijocafebakery.fi