Yli kymmenen vuotta taide-elämyksiä

Masuunin tiloissa on ympäri vuoden esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Galleria, kahvila sekä taide- ja käsityöputiikki ovat avoinna kesän sesonkikaudella päivittäin, muina aikoina viikonloppuisin. Näyttelyidemme määrä on kasvanut viimeisten kahden vuoden aikana entisestään, kun avasimme 2020 uuden erillisen pienen näyttelytilan, Masuunin Studion, sekä talvella 2022 sen pikkusisareksi vielä pienemmän intiimin huonetilan, jonka nimesimme italialaisittain Cameraksi. Laajeneminen ei jäänyt vielä tähänkään – viime kesänä kunnostimme pohjakerrokseen yli sadan neliömetrin ikkunattoman tilan, joka soveltuu esimerkiksi valotaiteelle ja videoinstallaatioille. Tämä tunnelmallinen hyvän vastaanoton saanut tulokas nimettiin Obscuraksi.


Näyttelykalenteri 2022

Näyttelykalenteri 2022

Näyttelykausi 2022 tarjoaa monipuolisen ja mielenkiintoisen kattauksen mm. maalaus-, keramiikka- ja lasitaidetta, grafiikkaa, valokuva- ja videotaidetta, metalli-, tekstiili- ja villamaalaustaidetta, installaatioita sekä digitaalista taidetta. Mukana on taiteilijoita mm. Turusta, Helsingistä, Espoosta, Riihimäeltä, Jyväskylästä, Raumalta, Oulusta, Keminmaasta ja Malagasta Espanjasta. Kuva: Elin Muren, "I drivhuset (kasvihuoneessa)"

Under the same sky

Under the same sky

1.10.-27.11.2022 aulan ja kahvilan puolella Paula Pitkäsen akryylimaalauksia. "Maalauksiini on tullut ihmisiä ympäri maailmaa. Heidän katseensa kertovat tarinoita, joihin sanat ei ulotu, joita en ole kuullut, jotka ovat silti tuttuja. Oman elämän haasteet sekoittuvat koko ihmiskuntaa kohdanneisiin tapahtumiin. Lapseni kasvavat aikuisiksi ja asuvat jotenkin melkein jokaisessa maalauksessani huolineen ja iloineen. "
Corazón – Ydinpuu

Corazón – Ydinpuu

10.9.-27.11.2022 galleriassa Marja Haapakankaan ja Sanna-Mari Prittisen maalauksia, kolmiulotteisia teoksia sekä videotaidetta. Näyttelykokonaisuuden teemana ovat metsä, puut ja niiden elinvoima, sekä kadonnut että säilynyt. "Näyttelymme lähestyy luonnon haurautta, sekä metsän uutta luovaa elinvoimaa, tuomalla Suomen ja Espanjan metsistä, hakkuumailta ja palaneista metsistä inspiroituneet teokset rinnakkain. Metsällä ja puilla on teoksissamme merkitys erityisesti ekosysteemille itselleen. Taiteessamme metsä saa myös myyttisen, henkisen ulottuvuuden."
Paratiisin jälkeen

Paratiisin jälkeen

10.9.-27.11.2022 Studiossa paimiolaisen kuvataiteilija Ulla-Maija Kallisen maalauksia. ”Näyttelyn työt heijastavat luonnon keskellä elettyä elämää, luonnon synnyttämiä mielikuvia. Niiden tavoitteena on välittää iloa, rehevyyttä ja voimaa, joita luonnossa voimme kokea.”
Rakkaudella, Polle

Rakkaudella, Polle

10.9.-27.11.2022 pienessä Camerassa Annaleena Liljeströmin alkoholimustemaalauksia ja grafiikkaa. "Hevosen liikkeet ovet silmää hivelevän kauniita ja sulavia. Tutuksi ne ovat tulleet minulle kymmenien vuosien ratsastusharrastukseni ansiosta. Hevonen on ylväyden symboli, runojen ratsu, uskollinen työkaveri, oppivainen kumppani urheilussa sekä ystävä. Hevosen luonne on on kiehtova. Luonnossa ja laumassa ollessaan se on eläin, joka aina pakenee vaaran uhatessa. Ihminen on opettanut hevoselle luottamusta ja rohkeutta."
Light-Emitting Dreams

Light-Emitting Dreams

10.9.-20.11.2022 Obscurassa valokuvaaja Anna K. Greusin ja valosuunnittelija Timo Remeksen valokuva-valoinstallaatioteoksia, joissa sukelletaan unimaisemiin, sateenkaariputouksen alle, lumoavien (luonnon)ilmiöiden äärelle. "Painovoima kumoutuu mysteerisistä tapauksista tunnetun Iijoen rannalla, ja kuunpimennyksen magia muodostaa Kallahdenniemen taivaankannelle lumpeenkukka-tähtikuvion."
Toiveita

Toiveita

2.8.-25.9.2022 aulan ja kahvilan puolella Teija Koseniuksen sekatekniikalla toteutettuja maalauksia. "Toiveita – kaikilla on niitä. Ne ovat pieniä tai suuria, tietoisia tai tiedostamattomia. Kovin usein niitä ei sanota ääneen, mutta toteutuessaan ne tuovat hymyn ihmisen kasvoille. Toiveissa on aina mukana ajatus paremmasta tulevasta." Maalausten aiheina ovat ihmiset, kaupunkimaisemat ja eläimet.
Pelti & Lehmä

Pelti & Lehmä

2.8.-4.9.2022 Masuunin galleriassa Riikka Helmisen metallitaidetta sekä Päivi Latvalan eläinmaalauksia. "Taiteen kautta herättelyä maaseudun hyvinvointiin ja tulevaisuuteen – eläimet saavat etusijan keskisuomalaisten taiteilijoiden Riikka Helmisen ja Päivi Latvalan taiteessa. Helminen tekee uniikkeja teoksia eläimistä hitsaten kierrätysmetallia veistoksiksi. Latvala on puolestaan taidemaalari ja lehmien sekä Suomalaisen maaseudun puolestapuhuja/-maalaaja. Teijon Masuunin upeassa ympäristössä naisten lehmä- ja eläintaiteen harmoninen synergia pääsee ansaitsemaansa tilaan."
Spirit

Spirit

2.8.-4.9.2022 Studiossa Maria Maanvalon taidegrafiikkaa ja printtimuotoon painettua digitaalista taidetta. "Teema ja aihemaailma jatkuu aikaisemmista teoksistani tutuilla näkymillä. Tarina jatkuu. Symboliikan keinoin kuvaan minulle läheisiä, lähinnä henkisyyteen liittyviä teemoja käyttäen naishahmoa ja erilaisia vanhojen traditioiden symboleja ja luonnon elementtejä."
Kuule mun lauluni

Kuule mun lauluni

4.8.-4.9.2022 pienessä Camerassa Anu Mykrän keraamisia veistoksia. "Syvällinen ja humoristinen kulkevat rinnakkain tuotannossani. Niiden tasapaino pitää yllä leikin ja ilon läsnäolon työskentelyssäni. Vakavasti otettavuus ja tiukka tuloksellisuus/päämäärätietoisuus ei voi olla ainoa peruste taiteilijudelleni, tai luova virta ehtyy."
Polku

Polku

4.7.-28.8.2022 Masuunin aivan uudessa näyttelytilassa, Obscurassa Marjo Haapasalon valokuva-, tekstiili- ja videotaidetta. "Näyttely kuvaa elämän polkua, kasvua, odotuksia ja havainnointia eri ikävuosien varrelta. Ajatuksiani tavoitteista, niiden puuttumisesta, odotuksista itsen ja elämän suhteen. Olen pohjannut työni Selja Ahavan kirjaan ”Nainen joka rakasti hyönteisiä” ja erityisesti kohtaan: ”Onko elämä vain koetun jatkuvaa kadottamista. Me siirrymme yön kautta aamuun ja menetämme edellisen päivän yksityiskohtineen. Me luomme nahkojamme ja ryömimme eteenpäin. Aina asteen isompina,…
Drøyme seg vekk – Ajatuslento

Drøyme seg vekk – Ajatuslento

2.7.-31.7.2022 gallerian toisena näyttelynä Elin Murenin maalauksia. "70-luvulla Norjassa opettaja kirjoitti kirjeessään kotiin, että "Elin pärjää koulussa hyvin, mutta usein hän on omissa haaveissaan”. Kiinnostukseni herättivät muut asiat kuin matematiikka ja kielioppi. Ehkä huomioni kiinnitti vierelläni olevan tytön neuleen kuviot, tai ehkä syksyn kauniit värit luokan ikkunan ulkopuolella… Aikuisena minulla on taas mahdollisuus unelmoida sen luovan prosessin avulla, jonka maalausten kanssa työskentely tarjoaa."
Siemenet

Siemenet

2.7.-31.7.2022 gallerian toisena näyttelynä Marja Hepo-ahon ja Anni Paunilan "Siemenet", joka yhdistää teoksia taiteilijoiden kahdesta aiemmasta näyttelystä. "Kokonaisuus tutkii ihmisen loputonta vimmaa luokitella luontoa ja samalla leikittelee taksonomian kaavamaisuuksilla. Teokset itsessään ovat samalla lasin ja keramiikan mahdollisuuksien tutkimusta, löytöretki näiden materiaalien maailmaan, kahden taiteilijan ja kahden materiaalin vuoropuhelua ja leikkiä. "
Veronan puutarhassa

Veronan puutarhassa

2.7.-31.7.2022 aulan ja kahvilan seinillä Jaana Mattsonin maalauksia. ”Haluan tuoda töissäni esille kauneutta, harmoniaa ja hyvää tunnelmaa. Haluan maalauksieni olevan sadunomaisia. Olen kiinnostunut sisustuksesta ja vanhoista taloista, joita on runsaasti maalauksissani. Töissäni pidän väreillä ja sisustustyyleillä leikittelystä. Maalaan mielelläni antiikkikalusteita, kristallikruunuja ja vanhoja rakennuksia, joiden muotokieli miellyttää minua. En juurikaan suunnittele etukäteen teoksiani, vaan niiden muoto, tarina ja värimaailma muotoutuvat työn edetessä.”
Olipa kerran

Olipa kerran

2.7.-31.7.2022 studiossa Pipa Hytinkosken keramiikkaa. "Keramiikkateokseni kantavat mukanaan hetkiä joita olen kokenut luonnossa ja kulttuurimatkoilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Suomalainen metsä, muinaiset tavat ja uskomukset ovat aina olleet lähellä sydäntäni, niinpä suomalainen mytologia ja sen luonnonhahmot elävät myös teoksissani. Lapsuuden metsäretkillä kokemani moniaistilliset elämykset, samat jotka ohjaavat minua luontoon ja metsäretkille vielä nyt aikuisenakin, ovat tarjonneet kasvualustan myös mielikuvitukselleni ja luovuudelleni."
Villasiivillä

Villasiivillä

2.7.-31.7.2022 pienessä Camerassa Helena Heinosen neulahuovutettua taidetta lintu- ja perhosaiheilla. "Näyttelyssäni esiintyvät siivekkäät ovat osoitus rakkaudestani luontoon ja siellä asustaviin eläimiin. Suloisten lintujen ja näyttävien perhosten kautta haluan tuoda luonnon lähelle katsojaa."
Aistimuisti

Aistimuisti

1.6.-29.6.2022 galleriassa Pirkko Mäkelä-Haapalinnan pastellimaalauksia. Mäkelä-Haapalinnan maalaamisen prosessi on suunnitellun ja intuition välinen vuoropuhelu – hän pyrkii olemaan avoin yllätyksellisille mielikuville ja suunnanmuutoksille maalausprosessin aikana. Näyttelyn aiheisto kumpuaa teemoista, jotka taiteilijan oman kokemushistorian kautta koskettavat tunnetasolla. "Aistiminen edeltää muistamista. Muistot koostuvat hetkistä, jolloin on oltu läsnä aistit herkistyneinä. Tällaisista muistoista muodostuu identiteetin avainkokemuksia".
Aamun takana on tulevaisuus

Aamun takana on tulevaisuus

1.6.-29.6.2022 aulan ja kahvilan seinillä turkulaisen kuvataiteilijan Milla Karppisen sekatekniikalla toteutettuja peura- ja kaurismaalauksia. "Näyttelyn maalauksissa olen jättänyt osittain kauriin maalaamatta jolloin eläimen kohdalta näkyy pelkkä sattumanvarainen alusmaalaus. Käsittelyllä olen halunnut luoda ajatuksen näkyvän ja ei-näkyvän maailman välillä. Kauriit kulkevat koko ajan lähellä mutta näkymättömissä. Samalla tavoin yhteiskunnan rajamailla kulkee joukko ihmisiä tavallaan näkymättömissä mutta hyvinkin näkyvissä."
Maadoitun

Maadoitun

1.6.-29.6.2022 Masuunin studiossa raumalaisen kuvataiteilijan Heli Väisäsen keramiikkaveistoksia ja taidegrafiikkaa. “Maadoittuminen merkitsee minulle vahvaa luonnossa syntyvää rauhan tunnetta. Tahdon teosteni kautta välittää metsän tuomaa hyvää oloa ja toiveikkuutta. Näyttelyn teosten maadoittuminen tapahtuu metsän siimeksessä, siellä on hyvä olla, hyvä hengittää, sieltä löytyy rauha, levollisuus ja onnentunne."
Että iloni olisi hetkessä läsnä

Että iloni olisi hetkessä läsnä

1.6.-29.6.2022 Masuunin pienessä Camerassa uusikaupunkilaisen Hannele Salmelan akryyli- ja sekatekniikkatöitä. "Surun läsnäolon voi aistia väreistä teoksistani. Toisaalta surusta kasvaa valo ja mustan kautta valo kasvaa ja loistaa, tuoden toivoa ja uskoa hyvyyteen. Kuten näissä turkoosi, valkoinen ja keltainen. Maalaan usein akryyliväreillä ja käytän sekatekniikkaa mielelläni. Linnut, puut ja luonto kaikkinensa ovat aina läsnä maalauksissani, samoin ihmettelevä tyttönen. Sisäinen lapseni on myös uskaltanut tulla esiin.”
Käki-ryhmä

Käki-ryhmä

5.3.-29.5.2022 galleriassa espoolainen Käki-ryhmä. Näyttelyn taiteilijat ovat Anneli Hilli, Iia Jännes, Mauri Keinänen, Taimi Lindström, Heikki Pasanen ja Marja-Leena Pohjola-Valkola. Näyttelyssä on mukana erilaisia tekniikoita, pigmenttivedoksia, maalauksia alumiinilevylle, grafiikkakollaaseja, betonipigmenttiteoksia, kuin myös perinteisin tekniikoin tehtyjä maalauksia.
Heijastuksia – Reflections

Heijastuksia – Reflections

5.3.-29.5.2022 aulan ja kahvilan puolella Minna Räsäsen akryylimaalauksia. "Veden pinnan heijastuksia olen valokuvannut jo useiden vuosien ajan. Maalamalla olen tutkinut niiden abstrakteilta näyttäviä yksityiskohtia. Eri aiheita, mitä milloinkin, on heijastunut veteen. Syksyn kauniit värit puissa, kaupunkimiljöötä rakennuksineen, veneitä ja laivoja, taivaan sineä ja auringon laskun kultaamia pilviä."
Löytö

Löytö

5.3.-29.5.2022 Masuunin Studiossa Katja Sutisnan öljyvärimaalauksia sekä kananmunatemperamaalauksia. Sutisna on helsinkiläinen taidemaalari. Hän tekee löytöretkiä vanhoihin metsiin ja etsii ennennäkemätöntä ja vanhoja tuttuja. Maalaamistaan hän kuvaa sanoilla "etsimistä, löytämistä ja harhapolkuja."
Liikkeellä luonnossa

Liikkeellä luonnossa

9.1.-31.5.2022 Masuunin pienessä "Camerassa", Studion viereisessä uudessa pienessä näyttelytilassamme on esillä turkulaisen Risto Savolaisen luontokuvanäyttely. "Liikkeellä luonnossa" -näyttelyssä on esillä Savolaisen valokuvia, jotka on tehty kameran liikuttelu- ja monivalotustekniikoilla.

Aiemmat näyttelymme

2021

2020


Taiteilijahaut

Haku vuoden 2023 näyttelyajoista kaikkiin viiteen eri näyttelytilaamme on avattu. Hakemusten viimeinen jättöajankohta on 31.12.2022. Tulevan näyttelykauden valinnat tehdään sekä kalenteri julkaistaan helmikuun alkuun mennessä.

Näyttelytiloja on yhteensä viisi. Ne koostuvat varsinaisesta galleriasta, joka on pinta-alaltaan 140 m2, Masuunin aulan ja kahvilan yhteydessä olevista näyttelyseinistä, sekä erillisistä 25 m2 Studiosta ja vieläkin pienemmästä 11 m2 Camerasta. Uusimpana tilana Masuunin pohjakerrokseen on avattu 120 m2 suuruinen tunnelmallinen ikkunaton Obscura, joka mahdollistaa näyttelyt, joissa valon määrä on täysin hallittavissa — videoteokset, valoinstallaatiot jne. Tiloja voidaan käyttää erillisinä viidelle eri näyttelylle, tai usempia tiloja yhdistettynä laajemmalle teoskokonaisuudelle. Suuremmat tilat soveltuvat myös usean taiteilijan ryhmille.

Näyttelytiloista ei peritä vuokraa näyttelyiden ollessa myyntinäyttelyitä.

Lataa esite taiteilijahausta 2023 (PDF).

Varsinaisen hakuajan ulkopuolella otamme myös vastaan avoimia hakemuksia myöhemmille näyttelykausille ympäri vuoden. Tiedustelut voi osoittaa sähköpostitse osoitteeseen galleria@teijonmasuuni.fi.