Jo kymmenen vuotta taide-elämyksiä

Masuunin tiloissa on ympäri vuoden esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Galleria, kahvila sekä taide- ja käsityöputiikki ovat avoinna kesän sesonkikaudella päivittäin, muina aikoina viikonloppuisin. Näyttelyidemme määrä kasvoi keväällä 2020 entisestään, kun avasimme uuden erillisen pienen näyttelytilan, Masuunin Studion.


Outolintujen sielunmaisemia

Outolintujen sielunmaisemia

11.9.-21.11.2021 galleriassa Sanna Saarisen teoksia, joissa hän yhdstää käsinkudottua kangasta ja romumetallia. Outolintujen sielunmaisemia käsittelee ihmisten sielunmaisemaa ja erilaisuutta. Jokaisella ihmisellä on oma sielunmaisemansa ja Saarinen konkretisoi sen värien, materiaalien ja muotojen kautta.
Luonnollisesti luonnosta

Luonnollisesti luonnosta

11.9.-21.11.2021 aulan ja kahvilan puolella Anne Kuntsin ekopainantatöitä ja maalauksia. "Ekopainantasarjan teokset ovat luonnonmukainen tapa tehdä taidetta, luontoa kunnioittaen. Ne ovat uniikkeja yksittäisiä kappaleita, täynnä luonnollisia tunteita ja transformaatiota. Teokset kutsuvat pysähtymään, tutkimaan ja aistimaan. Kaikki ei paljastu heti katsomalla. Ne kutsuvat avamaan sydäntä, herättelevät sisäistä näkökykyä ja lapsenomaista viattomuutta. Teokset kuvaavat matkaa nähdä omat haavat ja haavoittuvaisuuden ja niiden yli pääsemisestä."
Runsauden polulla

Runsauden polulla

11.9.-21.11.2021 studiossa Marileea Järnefeltin maalauksia sekä maalauksiin pohjautuvia design-huiveja. ”Haluan teosteni avulla viestiä luonnon merkityksestä ja kannustaa ihmisiä pysähtymään pienten luonnonihmeiden äärelle – ihastumaan, oivaltamaan ja arvostamaan sitä, mikä meitä kaikkia ympäröi. Teosten aiheet, runsaat värit ja vahva tekstuuri kertovat siitä, kuinka luonnossa kaikki on ehtymätöntä – puiden lehdet, vesipisarat aamukasteessa, jääkiteet lumihangella. Samalla tavalla meidän tulisi hahmottaa oma elämämme – ehtymättömänä lähteenä mahdollisuuksia”
Näyttelykalenteri 2021

Näyttelykalenteri 2021

Teijon Masuunin tuleva näyttelykausi tarjoaa monipuolisen ja mielenkiintoisen kattauksen mm. maalaus- ja tekstiilitaidetta sekä grafiikkaa. Kesäkauden 2021 taiteilijoina Teijon Masuunilla nähdään Kaj Stenvall, Laura ja Jorma Hynninen, Raija Jokinen, Hannamari Matikainen, Satu Montanari, Maria Mughal, Minnamarina Tammi, Pia Sinkkonen ja Miia Ylikoski. Myös syksystä keväälle 2022 on luvassa kiinnostavia näyttelyitä.
Luontoyhteys

Luontoyhteys

3.8.-5.9.2021 galleriassa Satu Montanarin taidetekstiilejä ja painokankaita. Montanari on tekstiilitaiteilija ja taideteollinen tekstiilisuunnittelija, joka on suunnitellut painokankaita mm. Marimekko Oy:lle sekä tanskalaiselle Kvadratille. Näyttelyssä nähdään taiteilijan lähiluonnon elementtien siirtymistä hänen teoksiinsa.
Pia Sinkkonen

Pia Sinkkonen

3.8.-5.9.2021 aulan ja kahvilan tiloissa Pia Sinkkosen maalauksia ja grafiikkaa. Sinkkonen on joensuulainen, pian 30 vuotta sitten Imatran taideoppilaitoksesta valmistunut kuvataiteilija, lintujen ystävä. Linnut ovat aina lentäneet hänen mukanaan, niin maalauksissa kuin grafiikassakin.
Vesielementti

Vesielementti

3.8.-5.9.2021 Miia Ylikosken grafiikkaa ja keramiikkaa Masuunin studiossa. "”Ihmisen kehossa on runsaasti vettä eikä ihminen pärjää ilman sitä. Ihminen, elämä ja luonto ovat yhteydessä toisiinsa jatkuvassa vuorovaikutuksessa ja muutoksessa, jossa ihmisen tavoitteena on saavuttaa tasapaino. Usein kun tuo tasapaino järkkyy, vesi valuu ulos meistä kyyneleiden muodossa, puhdistaen, huuhdellen ja jopa suojellen."
“Aika on aika kypsä”

“Aika on aika kypsä”

3.7.-1.8.2021 Masuunin galleriassa kuvataiteilija Kaj Stenvallin uusia maalauksia vuosilta 2020-2021. Aika on kypsä myös ikonisen ankkahahmon näyttävälle paluulle. Se toimii Stenvallin töissä vertauskuvana ihmiselle itselleen, joka ajopuun tavoin kulkee elämän laineilla.
Hannamari Matikainen

Hannamari Matikainen

3.7.-1.8.2021 Hannamari Matikaisen maalauksia ja grafiikkaa aulan ja kahvilan tiloissa. Matikaisen teoksissa pääosassa on melkein aina mielikuvituseläin, satuolento, jonka osalta lajinmäärittely tai biologiset yksityiskohdat ovat täysin toisarvoisia. Sukupuolettomat ja iättömät hahmot kutittavat meistä esiin empatiaa täysin universaalilla tavalla. Matikaisen teosten ymmärrettävyys ei ole sidoksissa kulttuurin ja asuinpaikkaan.
Raija Jokinen

Raija Jokinen

3.7.-1.8.2021 studiossa tekstiilitaiteilija Raija Jokisen kiehtovia pellavakuituteoksia. "Koostan kuitu kerrallaan kuvia arkisen olemisen tilanteista ja käänteistä. Keskiössä on ihmisen hahmo, tyyppi, joka on kuka vaan ja jossa heijastuvat sisäiset ja ympäristön tunnelmat. Ulkoinen vaikuttaa sisäiseen ja päinvastoin, mutta missä kulkee rajapinta niiden välillä?"
Unia vai kaikuja | Rakkauden muotoja

Unia vai kaikuja | Rakkauden muotoja

2.-30.6.2021 Teijon Masuunin kesäkauden avaa etupäässä musiikin saralla tunnetuksi tulleiden isän ja tyttären, oopperalaulaja Jorma Hynnisen ja harpisti/kuvataiteilija Laura Hynnisen yhteisnäyttely Masuunin galleriassa.
Näe minut

Näe minut

2.-30.6.2021 Maria Mughalin maalauksia Masuunin aulassa ja kahvilassa. Näyttelyn teosten teemana ovat lasten mielikuvitusmaailma, unet ja unelmat. Maalaukset kertovat niistä hetkistä, kun lapset “eivät ole tässä maailmassa”, vaan kohtaavat toiveensa, ovat osana unelmaansa tai unta.
sanomattakin selvää…. SANOMATTA EI SELVIÄ !

sanomattakin selvää…. SANOMATTA EI SELVIÄ !

2.-30.6.2021 Minnamarina Tammi, sanomalehdistä inspiroitunut tekstiilitaiteilija on koonnut Masuunin Studioon kokoelman keramiikka- ja paperiveistoksia sekä minitekstiilejä, jotka peilaavat päivän puheenaiheita. "Sanomalehtipaperi on kiehtonut minua moniulotteisuudellaan jo yli 30 vuotta. Odotan innolla minne se minua kuljettaa….”
Aistitarha

Aistitarha

6.3.-30.5.2021 Taiteilijaryhmä Havinan, eli Maarit Siltamäen, Johanna Mäkitalon ja Kristiina Lempiäinen-Trzaskan öljy- ja akryylimaalauksia Teijon Masuunin galleriassa. Taiteilijaryhmän juuret ovat keskisuomalaisessa maisemassa. "Näyttelyitämme yhdistää temaattisesti vahva tunneside luontoon. Ryhmän yhteinen arvo on luonnon ainutlaatuisuus ja sen korostaminen elämän säilymisen edellytyksenä."
Suo mun elää

Suo mun elää

6.3.-30.5.2021 Anne Immosen ja Satu Vaarulan kuvia Torronsuosta ja ihmisistä, jotka sitä rakastavat Teijon Masuunin aulassa ja kahvilassa. Valokuvanäyttelyssä päätähtenä on huikaisevan kaunis suo, sen yksityiskohtien runsaus ja ehtymättömyys. Suolla on kuvattu myös ihmisiä, joille se on rakas.
Kukkia ja Ihmisiä

Kukkia ja Ihmisiä

13.3.-30.5.2021 Teijon Masuunin Studiossa Maire Keinäsen "Kukkia ja Ihmisiä". "Kuvaan paljon luontoa ja sen eri tunnelmia. Haluan töissäni ilmaista myös jotain salaperäistä, valon, varjon ja värin vuorovaikutuksen mukanaan tuomaa. Näyttelyni nimessä luonto ja ihminen vertautuvat. Vuodenajat, vuodet, päivät, yöt, valo ja pimeä vaihtelevat. Niin luonto kuin ihminenkin elävät valossa ja varjossa. Pimeässä voi levätä."
Satua ja totta

Satua ja totta

2.1.-7.3.2021 Teijon Masuunin Studiossa Satua ja totta – Arja Pykärin maalauksia. "Satua ja totta -näyttelyni maalaukset ovat osa satua tai tarinaa ja toivon katsojan löytävän teoksistani oman versionsa.”
Kaikki virtaa | Everything flows

Kaikki virtaa | Everything flows

5.12.2020-28.2.2021 Teijon Masuunin galleriassa Sirpa Häklin maalauksia. Antiikin kreikkalaisen filosofi Herakleitoksen (535-474 eaa.) mukaan aineellisen todellisuuden peruspiirteitä ovat liike ja muutos. Hänen aforisminaan pidetty ”kaikki virtaa, mikään ei pysy paikallaan” kuvaa Häklin viime vuosien taiteellista työskentelyä.
Romam adire Teijo

Romam adire Teijo

28.11.2020-28.2.2021 Teijon Masuunin aulan ja kahvilan seinillä Jaana Kähösen Romam adire Teijo – Rooma vierailee Teijolla. Digitaalisesti muokatuissa tekstiili- ja valokuvatauluissa yhdistyvät klassiset patsaat sekä suomalainen luonto.
Sielukas Luonto

Sielukas Luonto

5.9.-13.12.2020 Taru Rantalan luontokuvia Teijon Masuunin Studiossa. Sielukas Luonto -valokuvanäyttelyn kuvat ovat syntyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. “Kuljen kotiani ympäröivässä luonnossa usein myös ilman kameraa, jolloin mieleeni tallentuu inspiroivia näkymiä, mielikuvia. Havainnoin tunnelmia, yksityiskohtia, valoja, värejä ja varjoja, näkyvää ja näkymätöntä; luonnon sielukasta syvyyttä. Kuviin ne tallentuvat toisinaan myös hyvin abstraktilla tavalla.”
Tilaa luonnon voimalle

Tilaa luonnon voimalle

5.9.-22.11.2020 Hely Seeskarin maalauksia Teijon Masuunin aulassa ja kahvilassa. "Värit ja luonnon materiaalit puhuttelevat keskenään maalauksissani omaa kieltänsä, jolloin voimme antaa tilaa luonnon voimille. Täten luova energia vapautuu kahleistaan antaen voimaa tälle hetkelle niin mielen kuin tietoisuudenkin tasoille.  Luonto on kanssani luomassa jokahetkistä tunnelmaa, rauhaa ja hyvää oloa taiteeseeni. "
Katoavaisuus

Katoavaisuus

5.9. – 1.11.2020 10+1 taidekollektiivi Teijon Masuunin galleriassa. "Katoamattoman materian täyttämässä maailmassa ihminen on kuitenkin pohjimmiltaan aina tietoinen omasta katoavaisuudestaan. Tämän tosiasian käsittelyn vaikeus yhdistää meitä kaikkia. Siksi sen pohtimiseen tarvitaan myös taidetta. Me katoamme, jälkeemme jää tavaroita ja hyvässä lykyssä jälkipolviakin koskettavaa taidetta ja kulttuuria. Absurdi juttu."
Metsän huoneet

Metsän huoneet

28.7.-30.8.2020 Juha Joron valokuvia ja fotopolymeerivedoksia galleriassa. "Näyttelyssä on valikoima teoksia teemasta jota olen valokuvannut vuosien ajan. Mustavalkoisen ilmaisun keinoin kuvaan metsässä vaeltavan ajatuksia sekä tunnetiloja joita sen hiljaisuudessa voi kokea. Koskaan metsän hiljaisuus ei ole äänettömyyttä vaan olotila joka saa kulkijankin hiljentymään."
Metsässä

Metsässä

28.7.-30.8.2020 Kristiina Koskimies-Soinisen tekstiilivärimaalauksista ja keramiikkatöistä koostuva näyttely "Metsässä" Teijon Masuunin Studiossa vie kävijän kulkemaan sammaleisia polkuja hiljaisten puiden huoneisiin; kuuntelemaan lintukuoroa, pöllön huhuilua ja kevätvarhaisia laulujoutsenia. "Tekstiilivärimaalaukseni ja käsinrakennetut uniikit keramiikkatyöni syntyvät rakkaudesta metsään, halusta kuulua metsään siinä missä muutkin eläimet. "
Salainen, kadotettu, kaukainen

Salainen, kadotettu, kaukainen

5.7.-30.8.2020 aulan ja kahvilan näyttelytiloihin Satu Laurel on maalannut fantastisia odotuksia ja unelmia kesästä ja tropiikista. Kukkien hehkuvat värit ja kasvien muotokieli on puhutellut ja kehottanut leikittelemään graafisella maalaustekniikalla. Fantasia kietoutuu vahvaan, voimauttavaan ilmaisuun.
PIA FEINIK maalauksia

PIA FEINIK maalauksia

1.7.-26.7.2020 PIA FEINIK – Maalauksia Teijon Masuunin galleriassa. Pia Feinik on monitaitoinen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella kauniissa Pyynikin kaupunginosassa. Teoksissaan hän on kerroksellinen ja pelkistävä mutta vivahteikas sommittelun mestari.
Luonnottaret

Luonnottaret

1.7.-26.7.2020 inkoolaisen kuvataiteilija-keraamikko Maarit Lassilan maalauksia ja keramiikkaa Teijon Masuunin Studiossa. "Tässä uutta teknologiaa ja modernismia ihannoivassa maailmassa, itse ihastun aina uudelleen vanhaan. Minua kiehtoo se, mitä ihmisistä on jäänyt jälkeen ja millaisia yrityksiä ja erehdyksiä he ovat tehneet."
Tuulta ja tyventä

Tuulta ja tyventä

3.6.-28.6.2020 Masuunin aulan ja kahvilan tiloissa Hanna Lamnaouer. "Tavoittelen maalauksissani todellisuuden mystistä puolta, yksilön sulautumista ympäröivään todellisuuteen, mutta myös havahduttavaa hetkellisyyttä."
Osa suurempaa kokonaisuutta

Osa suurempaa kokonaisuutta

3.6.-28.6.2020 Masuunin galleriassa Ritva Kovalainen. "Luonto ja erityisesti metsä on minulle loputtoman kiinnostuksen lähde. Sen kautta olen peilannut elämän ihmeitä ja osaamme osana tätä suurempaa kokonaisuutta."
SPERANZA

SPERANZA

2.6. – 28.6.2020 Masuunin studiossa Suvi Mannonen. "Näyttely on kuin sielun soittorasia, jossa soinnut viipyilevät ihanassa Italiassa. Saapasmaa on minulle edelleen suuri mysteeri, mutta myös valtava inspiraatio."
Saviselta maalta

Saviselta maalta

15.2.-26.4.2020. Teijon Masuunin Studiossa nähdään kevättalvella 2020 kahden loimaalaistaiteilijan, Taina Kaarton ja Oili Saarikon yhteisnäyttely Saviselta maalta. Kaarton ja Saarikon näyttelyssä luontoa on kuvattu akvarellin, akryylimaalauksen ja valokuvauksen keinoin.
Nordisk Akvarell 2019

Nordisk Akvarell 2019

23.11.2019-31.5.2020. Nordiska Akvarellsällskapet (Pohjoismainen akvarelliseura) järjestää joka kolmas vuosi jurytetyn pohjoismaisen akvarellinäyttelyn. Nordisk Akvarell -näyttely on suursatsaus, johon osallistuu taiteilijoita kaikista pohjoismaista. Nordisk Akvarell järjestettiin viimeksi Suomessa vuonna 2001 Amos Andersonin taidemuseossa. Akvarelliseuran 30. juhlavuoden näyttely, Nordisk Akvarell 2019 järjestetään Teijon Masuunilla Salossa. Esillä on 91 maalausta 68 taiteilijalta.
Näyttelykalenteri 2020

Näyttelykalenteri 2020

Näyttelykausi 2020 tarjoaa kävijöille monipuolisen kattauksen mm. valokuva-, maalaus-, keramiikka-, lasi-, tekstiili- ja korutaidetta sekä grafiikkaa Masuunin gallerian, aulan/kahvilan sekä studion näyttelytiloissa. Kesän 2020 taiteilijoina nähdään Ritva Kovalainen, Pia Feinik, Juha Joro, Suvi Mannonen, Hanna Lamnaouer, Maarit Lassila, Satu Laurel ja Kristiina Koskimies-Soininen. Myös syksystä keväälle 2021 on luvassa upeita näyttelyitä. Tervetuloa Teijon Masuunin näyttelyihin ympäri vuoden!

Taiteilijahaut

Haku vuoden 2021 näyttelyajoista on päättynyt 30.11.2020.

Näyttelytilat koostuvat varsinaisesta galleriasta, joka on pinta-alaltaan 140 neliömetriä, Masuunin aulan ja kahvilan yhteydessä olevista näyttelyseinistä, sekä erillisestä Studiosta. Tiloja voidaan käyttää erillisinä kolmelle eri näyttelylle, tai osin yhdistettynä laajemmalle teoskokonaisuudelle. Tilat soveltuvat hyvin usean taiteilijan ryhmille. Valoisa Studio on oma, pinta-alaltaan 25 neliömetrin huonetila, joka soveltuuu erinomaisesti pienemmille intiimeille näyttelykokonaisuuksille.

Näyttelytiloista ei peritä vuokraa näyttelyiden ollessa myyntinäyttelyitä.

Lataa esite taiteilijahausta 2021 (PDF).

Varsinaisen hakuajan ulkopuolella otamme myös vastaan avoimia hakemuksia myöhemmille näyttelykausille ympäri vuoden. Tiedustelut voi osoittaa sähköpostitse osoitteeseen galleria@teijonmasuuni.fi.