Jo kymmenen vuotta taide-elämyksiä

Masuunin tiloissa on ympäri vuoden esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Galleria, kahvila sekä taide- ja käsityöputiikki ovat avoinna kesän sesonkikaudella päivittäin, muina aikoina viikonloppuisin. Näyttelyidemme määrä kasvoi keväällä 2020 entisestään, kun avasimme uuden erillisen pienen näyttelytilan, Masuunin Studion.


Tunnetiloja

Tunnetiloja

27.11.2021-27.2.2022 galleriassa Salon Taiteiliijaseuran vuosinäyttely. "Teema Tunnetiloja kuvastaa taiteilijan työskentelyä. Kulttuuriset taustat, koetut tunnelmat ja mietteet sekä visuaaliset vaikutteet alkavat hahmottua yhdeksi tunnetilaksi, ideaksi, josta taideteos syntyy."
Maaginen maa

Maaginen maa

27.11.2021-27.2.2022 aulan ja kahvilan seinillä Annimari Taivalsaaren valokuvia. ”Maaginen Maa on kuvasarja, johon olen ammentanut aiheita unista ja mytologioista, ikiaikaisista maisemista sekä ohikiitävistä hetkistä. Minua ovat innoittaneet myös romantiikan ajan maalaustaide sekä Itä-Aasian maisemaperinne, jotka ovat vaikuttaneet kuvieni estetiikkaan."
Kuinka se sieltä kasvoi

Kuinka se sieltä kasvoi

27.11.2021-27.2.2022 Seppo Alanissin teoksia Masuunin studiossa. Näyttely koostuu valolaatikoista, joiden sisään taiteilija on rakentanut pienoisdioraamoja käyttäen taidegrafiikan menetelmiä. Teosten lähtökohtana ovat toimineet taiteilijan henkilökohtaiset muistot lapsuuden metsäkokemuksista.
Liikkeellä luonnossa

Liikkeellä luonnossa

9.1.-31.5.2022 Masuunin pienessä "Camerassa", Studion viereisessä uudessa pienessä näyttelytilassamme on esillä turkulaisen Risto Savolaisen luontokuvanäyttely. "Liikkeellä luonnossa" -näyttelyssä on esillä Savolaisen valokuvia, jotka on tehty kameran liikuttelu- ja monivalotustekniikoilla.
Outolintujen sielunmaisemia

Outolintujen sielunmaisemia

11.9.-21.11.2021 galleriassa Sanna Saarisen teoksia, joissa hän yhdstää käsinkudottua kangasta ja romumetallia. Outolintujen sielunmaisemia käsittelee ihmisten sielunmaisemaa ja erilaisuutta. Jokaisella ihmisellä on oma sielunmaisemansa ja Saarinen konkretisoi sen värien, materiaalien ja muotojen kautta.
Luonnollisesti luonnosta

Luonnollisesti luonnosta

11.9.-21.11.2021 aulan ja kahvilan puolella Anne Kuntsin ekopainantatöitä ja maalauksia. "Ekopainantasarjan teokset ovat luonnonmukainen tapa tehdä taidetta, luontoa kunnioittaen. Ne ovat uniikkeja yksittäisiä kappaleita, täynnä luonnollisia tunteita ja transformaatiota. Teokset kutsuvat pysähtymään, tutkimaan ja aistimaan. Kaikki ei paljastu heti katsomalla. Ne kutsuvat avamaan sydäntä, herättelevät sisäistä näkökykyä ja lapsenomaista viattomuutta. Teokset kuvaavat matkaa nähdä omat haavat ja haavoittuvaisuuden ja niiden yli pääsemisestä."
Runsauden polulla

Runsauden polulla

11.9.-21.11.2021 studiossa Marileea Järnefeltin maalauksia sekä maalauksiin pohjautuvia design-huiveja. ”Haluan teosteni avulla viestiä luonnon merkityksestä ja kannustaa ihmisiä pysähtymään pienten luonnonihmeiden äärelle – ihastumaan, oivaltamaan ja arvostamaan sitä, mikä meitä kaikkia ympäröi. Teosten aiheet, runsaat värit ja vahva tekstuuri kertovat siitä, kuinka luonnossa kaikki on ehtymätöntä – puiden lehdet, vesipisarat aamukasteessa, jääkiteet lumihangella. Samalla tavalla meidän tulisi hahmottaa oma elämämme – ehtymättömänä lähteenä mahdollisuuksia”
Luontoyhteys

Luontoyhteys

3.8.-5.9.2021 galleriassa Satu Montanarin taidetekstiilejä ja painokankaita. Montanari on tekstiilitaiteilija ja taideteollinen tekstiilisuunnittelija, joka on suunnitellut painokankaita mm. Marimekko Oy:lle sekä tanskalaiselle Kvadratille. Näyttelyssä nähdään taiteilijan lähiluonnon elementtien siirtymistä hänen teoksiinsa.
Pia Sinkkonen

Pia Sinkkonen

3.8.-5.9.2021 aulan ja kahvilan tiloissa Pia Sinkkosen maalauksia ja grafiikkaa. Sinkkonen on joensuulainen, pian 30 vuotta sitten Imatran taideoppilaitoksesta valmistunut kuvataiteilija, lintujen ystävä. Linnut ovat aina lentäneet hänen mukanaan, niin maalauksissa kuin grafiikassakin.
Vesielementti

Vesielementti

3.8.-5.9.2021 Miia Ylikosken grafiikkaa ja keramiikkaa Masuunin studiossa. "”Ihmisen kehossa on runsaasti vettä eikä ihminen pärjää ilman sitä. Ihminen, elämä ja luonto ovat yhteydessä toisiinsa jatkuvassa vuorovaikutuksessa ja muutoksessa, jossa ihmisen tavoitteena on saavuttaa tasapaino. Usein kun tuo tasapaino järkkyy, vesi valuu ulos meistä kyyneleiden muodossa, puhdistaen, huuhdellen ja jopa suojellen."
“Aika on aika kypsä”

“Aika on aika kypsä”

3.7.-1.8.2021 Masuunin galleriassa kuvataiteilija Kaj Stenvallin uusia maalauksia vuosilta 2020-2021. Aika on kypsä myös ikonisen ankkahahmon näyttävälle paluulle. Se toimii Stenvallin töissä vertauskuvana ihmiselle itselleen, joka ajopuun tavoin kulkee elämän laineilla.
Hannamari Matikainen

Hannamari Matikainen

3.7.-1.8.2021 Hannamari Matikaisen maalauksia ja grafiikkaa aulan ja kahvilan tiloissa. Matikaisen teoksissa pääosassa on melkein aina mielikuvituseläin, satuolento, jonka osalta lajinmäärittely tai biologiset yksityiskohdat ovat täysin toisarvoisia. Sukupuolettomat ja iättömät hahmot kutittavat meistä esiin empatiaa täysin universaalilla tavalla. Matikaisen teosten ymmärrettävyys ei ole sidoksissa kulttuurin ja asuinpaikkaan.
Raija Jokinen

Raija Jokinen

3.7.-1.8.2021 studiossa tekstiilitaiteilija Raija Jokisen kiehtovia pellavakuituteoksia. "Koostan kuitu kerrallaan kuvia arkisen olemisen tilanteista ja käänteistä. Keskiössä on ihmisen hahmo, tyyppi, joka on kuka vaan ja jossa heijastuvat sisäiset ja ympäristön tunnelmat. Ulkoinen vaikuttaa sisäiseen ja päinvastoin, mutta missä kulkee rajapinta niiden välillä?"
Unia vai kaikuja | Rakkauden muotoja

Unia vai kaikuja | Rakkauden muotoja

2.-30.6.2021 Teijon Masuunin kesäkauden avaa etupäässä musiikin saralla tunnetuksi tulleiden isän ja tyttären, oopperalaulaja Jorma Hynnisen ja harpisti/kuvataiteilija Laura Hynnisen yhteisnäyttely Masuunin galleriassa.
Näe minut

Näe minut

2.-30.6.2021 Maria Mughalin maalauksia Masuunin aulassa ja kahvilassa. Näyttelyn teosten teemana ovat lasten mielikuvitusmaailma, unet ja unelmat. Maalaukset kertovat niistä hetkistä, kun lapset “eivät ole tässä maailmassa”, vaan kohtaavat toiveensa, ovat osana unelmaansa tai unta.
sanomattakin selvää…. SANOMATTA EI SELVIÄ !

sanomattakin selvää…. SANOMATTA EI SELVIÄ !

2.-30.6.2021 Minnamarina Tammi, sanomalehdistä inspiroitunut tekstiilitaiteilija on koonnut Masuunin Studioon kokoelman keramiikka- ja paperiveistoksia sekä minitekstiilejä, jotka peilaavat päivän puheenaiheita. "Sanomalehtipaperi on kiehtonut minua moniulotteisuudellaan jo yli 30 vuotta. Odotan innolla minne se minua kuljettaa….”
Näyttelyelämys virtuaalisesti

Näyttelyelämys virtuaalisesti

Nyt kun koronaviruspandemia rajoittaa mahdollisuutta tutustua näyttelyihimme paikan päällä, tarjoamme tutustuttavaksenne kolmiulotteisen virtuaalielämyksen kevätkauden päänäyttelystä AISTITARHA 6.3.-30.5.2021.
Aistitarha

Aistitarha

6.3.-30.5.2021 Taiteilijaryhmä Havinan, eli Maarit Siltamäen, Johanna Mäkitalon ja Kristiina Lempiäinen-Trzaskan öljy- ja akryylimaalauksia Teijon Masuunin galleriassa. Taiteilijaryhmän juuret ovat keskisuomalaisessa maisemassa. "Näyttelyitämme yhdistää temaattisesti vahva tunneside luontoon. Ryhmän yhteinen arvo on luonnon ainutlaatuisuus ja sen korostaminen elämän säilymisen edellytyksenä."
Suo mun elää

Suo mun elää

6.3.-30.5.2021 Anne Immosen ja Satu Vaarulan kuvia Torronsuosta ja ihmisistä, jotka sitä rakastavat Teijon Masuunin aulassa ja kahvilassa. Valokuvanäyttelyssä päätähtenä on huikaisevan kaunis suo, sen yksityiskohtien runsaus ja ehtymättömyys. Suolla on kuvattu myös ihmisiä, joille se on rakas.
Kukkia ja Ihmisiä

Kukkia ja Ihmisiä

13.3.-30.5.2021 Teijon Masuunin Studiossa Maire Keinäsen "Kukkia ja Ihmisiä". "Kuvaan paljon luontoa ja sen eri tunnelmia. Haluan töissäni ilmaista myös jotain salaperäistä, valon, varjon ja värin vuorovaikutuksen mukanaan tuomaa. Näyttelyni nimessä luonto ja ihminen vertautuvat. Vuodenajat, vuodet, päivät, yöt, valo ja pimeä vaihtelevat. Niin luonto kuin ihminenkin elävät valossa ja varjossa. Pimeässä voi levätä."
Näyttelykalenteri 2021

Näyttelykalenteri 2021

Teijon Masuunin näyttelykausi tarjoaa monipuolisen ja mielenkiintoisen kattauksen mm. maalaus- ja tekstiilitaidetta sekä grafiikkaa. Kesäkauden 2021 taiteilijoina Teijon Masuunilla nähdään Kaj Stenvall, Laura ja Jorma Hynninen, Raija Jokinen, Hannamari Matikainen, Satu Montanari, Maria Mughal, Minnamarina Tammi, Pia Sinkkonen ja Miia Ylikoski. Myös syksystä keväälle 2022 on luvassa kiinnostavia näyttelyitä.

Aiemmat näyttelymme

2020


Taiteilijahaut

Haku vuoden 2022 näyttelyajoista on päättynyt. Tulevan näyttelykauden valinnat tehdään sekä kalenteri julkaistaan helmikuun alkuun mennessä.

Näyttelytilat koostuvat varsinaisesta galleriasta, joka on pinta-alaltaan 140 neliömetriä, Masuunin aulan ja kahvilan yhteydessä olevista näyttelyseinistä, sekä erillisestä Studiosta. Tiloja voidaan käyttää erillisinä kolmelle eri näyttelylle, tai osin yhdistettynä laajemmalle teoskokonaisuudelle. Tilat soveltuvat hyvin usean taiteilijan ryhmille. Valoisa Studio on oma, pinta-alaltaan 25 neliömetrin huonetila, joka soveltuuu erinomaisesti pienemmille intiimeille näyttelykokonaisuuksille.

Näyttelytiloista ei peritä vuokraa näyttelyiden ollessa myyntinäyttelyitä.

Lataa esite taiteilijahausta 2022 (PDF).

Varsinaisen hakuajan ulkopuolella otamme myös vastaan avoimia hakemuksia myöhemmille näyttelykausille ympäri vuoden. Tiedustelut voi osoittaa sähköpostitse osoitteeseen galleria@teijonmasuuni.fi.