Kahvitukset, näyttelyvierailut, kulttuuri- ja historiakierrokset

Toivotamme myös erilaiset ryhmät lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan Teijon ruukkiin ja Teijon Masuunille.
Kahvitukset, näyttelyvierailut sekä opastetut ruukkihistoriakierrokset ryhmille onnistuvat ympäri vuoden vakioaukioloajoista riippumatta.
Teijon Masuunilla voit myös viettää pienimuotoisia kokouksia ja juhlia, taiteen ja historian ympäröimänä.

Satoja vuosia masuunin kranssilla Teijon ruukin työväki panosti oranssinpunaisessa hohteessa malmia piippuun.
Alempana toiset laskivat masuunista sulaa takkirautaa muotteihin valettavaksi harkoiksi.
Samalla paikalla voi nyt taidenäyttelyiden ja ostosten lomassa pysähtyä hetkeksi nauttimaan kupillisen kahvia ja käsintehtyjä herkkuja.
Masuunin kivimuurin rinnalla istuessa tulee tehneeksi mielessään aikamatkan yli 300 vuoden taakse. Kuumuus ja savu ovat väistyneet, mutta täällä suomalaisen teollisuuden syntyjuurilla aistii silti tuntuvasti menneen maailman.

Tervetuloa viihtymään vanhan ruukin sydämeen!

Tiedustelut ja varaukset
Kahvitukset: kahvila@teijonmasuuni.fi
Näyttelyvierailut, opastukset, tilavuokraus: myynti@teijonmasuuni.fi

Vuoden 2021 alusta Teijon Masuunilla on tarjolla myös ryhmäpaketti
”Ruukinpatruunoiden jäljillä – historiaa ja kulttuuria Teijon ruukissa”:

Teijon ainutlaatuinen kulttuurihistoriallinen ruukinmiljöö meren äärellä, Teijon kansallispuiston kupeessa vie kävijän aikamatkalle lähes 300 vuoden taakse. 1686 perustetun Teijon ruukin kierroksella tutustutaan asiantuntevan oppaan johdolla Teijon rautaruukin kiehtovaan ja vaiherikkaaseen historiaan, Teijon kirkkoon – Suomen pienimpään kivikirkkoon – sekä vieraillaan Teijon Masuunin taidenäyttelyissä ja käsityöläispuodeissa.

Teijon Masuunilla ollaan konkreettisesti suomalaisen teollisuuden syntyjuurilla: vanhan ruukkialueen maamerkki kätkee sisälleen ruukkiajan vaikuttavana muistomerkkinä säilytetyn punatiilisen masuunin vuodelta 1801. Kierroksen kruunaa herkutteluhetki Teijon Masuunin kahvilassa vanhan masuunin juurella tai vaihtoehtoisesti lounas paikallisessa ravintolassa.

Retken kesto n. 2,5-3 h. 20-50 hengen ryhmille. Minimilaskutus 20 hengen mukaan.

Paketti on tarjolla ympäri vuoden. Opastuskielenä suomi. (Muut kielivaihtoehdot lisämaksusta)

Paketin hinta kahvituksella 30 €/hlö TAI lounaalla 34 €/hlö

Hinta sisältää kahvin sekä makean tai suolaisen leivonnaisen TAI vaihtoehtoisesti buffetlounaan, oppaan palvelut koko retken ajan, vierailun Teijon kirkossa sekä tutustumisen Teijon Masuunin taidenäyttelyihin. Pakettihinnat sis. ALV 24%.

Mahdollisuus ostoksiin tai omatoimiseen kiertelyyn luonnonkauniissa ruukkimiljöössä.
Teijon Masuunilta löytyy taide- ja käsityöputiikki, jossa on valikoima kotimaisten taiteilijoiden ja käsityöläisten uniikkeja töitä, PellavaAkka Paula Vehkomäen mekkomyymälä sekä alpakkatuotteiden erikoisliike Helmivene.

Kartanon lehmuskuja vie meren rantaan…

Teijon Kartanon lehmuskujaa pitkin pääsee meren rantaan, josta löytyy ruukin vanha hautausmaa ja mm. ruukinpatruuna Kijkin 1790-luvulla rakennuttama hautakappeli, jonka ympärillä on Bremer-suvun haudat.

Tiedustelut ja varaukset

myynti@teijonmasuuni.fi
Puh. 0500 476 406