Olemme jo toistamiseen tilanteessa, jossa Masuunin näyttelyt on jouduttu sulkemaan yleisöltä koronapandemiatilanteeseen liittyvien rajoituksien vuoksi. Viime keväänä, ensimmäisen sulkujakson aikana käynnistimme selvityshankkeen mahdollisuuksista tarjota näyttelykokemus virtuaalisesti tietokoneen, tabletin tai puhelimen kautta, mutta kuitenkin myös siten, että kyse ei ole vain sarjasta näyttelyteoksista otettuja valokuvia. Taiteilijoiden vaivalla paikan päälle rakentama kokonaisuus asetteluineen ja valaistuksineen, yhdistettynä galleriatilojemme kauniisiin puitteisiin ovat iso osa näyttelyelämystä. Myöskään tiloissa kiertämällä kuvattu video ei täytä omakohtaisen näyttelykäynnin tunnelmaa, koska jokainen meistä kulkee tilassa ja tutustuu teoksiin omaan tahtiinsa.

Viimevuotinen selvitystyö kantaa nyt hedelmää kun ovemme ovat jälleen suljettuina. Tarjoamme tutustuttavaksenne kolmiulotteisen virtuaalielämyksen kevätkauden päänäyttelystä AISTITARHA 6.3.-30.5.2021. 3D-virtualisoinnissa on mahdollista liikkua vapaasti, katsella teoksia omaan tahtiin ja tarkastella teoskohtaisia tietoja osoittamalla teoksen nimilapun merkkiä. Myös VR-lasien käyttäminen näyttelykierrokseen on mahdollista.

Tämäkin näyttelymme on myyntinäyttely, joten teoksien ostaminen on mahdollista. Hintatiedot löytyvät virtuaalinäyttelyn teosnimilapuista tai ladattavissa olevasta näyttelyluettelosta (PDF). Teoksien hankintatiedustelut mieluiten sähköpostitse osoitteeseen galleria@teijonmasuuni.fi.

Koska tämä on ensimmäinen kokeilumme näyttelyelämyksen virtualisoinnista, toivomme myös palautetta. Näin voimme pohtia virtuaalisen näyttelytoiminnan roolia Teijon Masuunin toiminnassa tulevaisuudessa, vaikka tämä nykyinen poikkeustila tästä jossain vaiheessa lopulta ohitse onkin.

Virtualisoinnin toteutus DocArt / Ilkka Saario.