5.3. – 29.5.2022

Minna Räsänen

Aula ja kahvila

Masuunin aulan ja kahvilan puolella nähdään kevään ajan kuvataiteilija, taidemaalari Minna Räsäsen akryylimaalauksia.

Minna Räsänen (s. 1964 Joensuu) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija-taidemaalari.
”En ymmärrä taiteesta mitään.” Tämän lauseen olen kuullut elämäni aikana monta kertaa. Varmaan aika moni muukin. Mielestäni taidetta ei tarvitse ymmärtää. Taide on tunne. Minkälaisen tunteen joku valokuva tai maalaus tai vaikkapa musiikki herättää? Onko se positiivinen tai negatiivinen, sillä ei ole sinänsä merkitystä. Hienoa että tuntee! Huonoin vaihtoehto olisi ettei tunne mitään. Me kaikki tunnemme omalla tavallamme ja hyvä niin. Tärkeintä on se mitä tai miten katsoja kokee teoksen kohdatessaan sen ensimmäisen kerran. Ei se, kuka sen on tehnyt ja mitä lienee miettinyt sitä tehdessään.

Teosteni aiheita työstän ja kypsyttelen mielessäni kauan, ne ovat aina mukanani. En etsi aiheita, vaan ne löytävät minut. Ovat yllättäneetkin, se on hieno tunne! Uskon ja toivon, että niin tapahtuu tulevaisuudessakin.

Veden pinnan heijastuksia olen valokuvannut jo useiden vuosien ajan. Maalamalla olen tutkinut niiden abstrakteilta näyttäviä yksityiskohtia. Eri aiheita, mitä milloinkin, on heijastunut veteen. Syksyn kauniit värit puissa, kaupunkimiljöötä rakennuksineen, veneitä ja laivoja, taivaan sineä ja auringon laskun kultaamia pilviä. Niistä on syntynyt jo useampi yksityisnäyttely.

Näyttely on koottu vuosilta 2017 – 2022 syntyneistä teoksista, joista neljä on maalattu Teijon Masuunia varten.”
Räsäsen teoksia on useissa yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Hänellä on ollut lukuisia
yksityisnäytteilyitä ja hän osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin täällä kotimaassa.
Hänen teoksiaan on julkisissa tiloissa Itä-Suomen yliopiston (UEF), Kuopion ja Joensuun kampuksilla. Helsingissä hänen teoksiaan on Validia Kuntoutuskeskus Oy:n Synapsia-talossa
Minna Räsänen on Taidemaalariliiton (kokelas) ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.


Voit myös ladata tästä näyttelyn teosluettelon hintatietoineen PDF-muodossa.