26.7. – 3.9.2023

Tommi Ketonen

Obscura

Lasitaiteilija Tommi Ketosen näyttely “Lasiin talletettu” kutsuu lasitaiteen maailmaan – kokemaan lasin voima välittää tunteita ja sisäistä maisemaa.

Valaistut lasiveistokset luovat hämärään tilaan taianomaisen tunnelman, jossa aika pysähtyy. Katsoja voi antautua ainutlaatuisten töiden ja niiden tarinoiden vietäväksi. Lasiveistoksissaan Ketonen yhdistää abstraktia ja konkreettista, luoden samalla jännittävää dynamiikkaa teoksiinsa. Lasin kerroksellisuus, värit, muodot ja pinnat luovat ainutlaatuisia visuaalisia elämyksiä. Teokset ilmentävät ihmisen sisäistä maailmaa, unelmia, luontoa ja elämän moninaisuutta. Näyttelyssä yhdistyvät lasin visuaalinen kauneus, emotionaalinen voima ja inhimillinen tarinankerronta.

Lasitaiteilija Tommi Ketonen on erikoistunut haastavalla graal-tekniikalla tehtyihin massiivisiin lasiveistoksiin joissa kuvat on kaiverrettu tai maalattu lasikerrosten sisälle. Värikylläiset, usein naiskasvoja sisälleen kätkevät veistokset ovat muodoiltaan orgaanisia ja omintakeiselta tyyliltään tunnistettavia.

Ketonen suunnittelee ja tekee veistosten kaikki työvaiheet itse. Häntä kiehtoo sulan lasimassan ja värien ennakkoluuloton käsittely. Ketosen töissä on pop-taiteellinen vivahde ja vaikutteita tatuointikulttuurista. Kellosepän ammattitaito ja kultasepän taidot näyttäytyvät tiettynä tinkimättömyytenä ja tarkkuutena lasitaiteen tekemisessä. Ketonen puhaltaa Nuutajärven historiallisessa lasikylässä missä myös Galleria Tommi Ketonen sijaitsee.

Taiteilija tavattavissa ti 25.7 klo 14-15 ja taiteilijatapaamisessa la 12.8. klo 11-15