Taiteilijavalinnat Teijon Masuunin näyttelykaudelle 2023 on tehty. Saapuneiden hakemusten määrä oli jälleen suuri, ja valintatyö oli vaativa. Hienosta hakijajoukosta valittiin kesäkuusta 2023 toukokuun 2024 loppuun Masuunin viiteen eri näyttelytilaan yhteensä 25 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Kaikille hakijoille on ilmoitettu henkilökohtaisesti valinnoista. Kiitämme lämpimästi kaikkia hakijoita mielenkiinnosta!

Kauden 2023 taiteilijat:
Ilona Niemi, Jaana Kotamäki, Tommi Ketonen, Tiina Herttua, Jaana Valtari, Arja Valkonen-Goldblatt, Mari Blomroos-Heininen, Johanna Virtanen, Heta Pöyry, Terhi Mickelsson, Jaana Lönnroos, Katja Skinnari, Reija Palo-oja, Svetlana Ruoho, Maria Kajanki, Mikaela Holmberg ja Mirjam Lehtonen, Carita Kansin, Piitu Nykopp, Johanna Hulkko-Inki, Tanja Huntus ja Emilia Nieminen, Terttu Schroderus-Gustafsson, Tytti Muurinen, Satu Pasio ja Sari Reiman, Pekka Innanen, Anastasia Lobkovski, Andi Balogh ja Hanna Saali.

Tuleva näyttelykausi tarjoaa kävijöille monta kiehtovaa tarinaa ja kiinnostavan kattauksen mm. valokuva-, maalaus-, lasi- ja nukketaidetta sekä grafiikkaa, keramiikkaa ja installaatioita Masuunin gallerian, aulan/kahvilan, Studion, Cameran sekä alakerran Obscuran näyttelytiloissa. Kaikki näyttelymme ovat taiteilijoiden tai taiteilijaryhmien yksityis- tai yhteisnäyttelyitä eli jokainen näyttelykokonaisuus on alusta loppuun tekijöidensä näköinen.

Teijon Masuunin näyttelytilat Teijon historiallisessa ruukkimiljöössä Teijon kansallispuiston kupeessa ovat tarjonneet vuodesta 2012 lähtien puitteet pitkälti yli sadalle taidenäyttelylle. Näyttelyitä on esillä sydäntalvea lukuunottamatta ympäri vuoden ja niihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Teijon Masuunin kauden 2023 koko näyttelykalenteri (kesä 2023-kevät 2024):

Kesäkuu:
Arja Valkonen-Goldblatt (galleria)
Ilona Niemi (Obscura)
Svetlana Ruoho (aula/kahvila)
Mari Blomroos-Heininen (Studio)
Heta Pöyry (Camera)

Heinäkuu:
Jaana Kotamäki (galleria)
Ilona Niemi (Obscura)
Tommi Ketonen (Obscura)
Maria Kajanki (aula/kahvila)
Johanna Virtanen (Studio)
Terhi Mickelsson (Camera)

Elokuu:
Mikaela Holmberg ja Mirjam Lehtonen / Carita Kansin, Piitu Nykopp, Johanna Hulkko-Inki, Tanja Huntus ja Emilia Nieminen (galleria)
Tommi Ketonen (Obscura)
Jaana Lönnroos (aula/kahvila)
Katja Skinnari (Studio)
Terhi Mickelsson (Camera)

Syyskausi:
Tiina Herttua (galleria)
Satu Pasio ja Sari Reiman (Obscura)
Terttu Schroderus-Gustafsson (aula/kahvila)
Reija Palo-oja (Studio)
Tytti Muurinen (Camera)

Kevätkausi:
Jaana Valtari (galleria)
Pekka Innanen (Obscura)
Anastasia Lobkovski (aula/kahvila)
Andi Balogh (Studio)
Hanna Saali (Camera)

Kuva: Ilona Niemi: Mr A., 2023, akryyli paperille, 53 x 32 cm.