11.9. – 21.11.2021

Sanna Saarinen

Galleria

Outolintujen sielunmaisemia -näyttely on jatkoa Sanna Saarisen kesällä 2020 Rauman taidemuseossa olleelle Vastakkain / Vierekkäin 25 – vuotisjuhlanäyttelylle.

Outolintujen sielunmaisemia käsittelee ihmisten sielunmaisemaa ja erilaisuutta. Jokaisella ihmisellä on oma sielunmaisemansa ja Saarinen konkretisoi sen värien, materiaalien ja muotojen kautta.

Näyttely käsittelee aihetta erilaisuudesta, ihmisten lokeroimisesta ja sielujen moninaisista maisemista huumorin keinoin, mutta kuitenkin vakavasti. Teokset ovat karikatyyreja linnuista, jotka Saarinen rinnastaa erilaisiin ihmispersooniin ja sijoittaa erivärisiin kudottuihin taustamaisemiin. Linnusta ja taustasta muodostuu konkreettinen kokonaisuus.

Saarinen käyttää teoksissaan sekatekniikkaa, jossa hän yhdistää käsinkudottua kangasta ja romumetallia, jotka luovat vastakohtaisuutta ja syvyyttä teoksiin. Teoksia on myös pelkästä kierrätysmetallista.

Sanna Saarinen, s. 1968, on Raumalta kotoisin, mutta nykyään Eurassa asuva nykytaiteilija. Koulutukseltaan hän on tekstiilialan artesaani ja artenomi. Rouhea, elämänläheinen taide on Saariselle itseilmaisun keino, tapa kertoa tarinaa ja reagoida tiedostaen ja tiedostamatta ympärillä tapahtuviin asioihin.

Saarisen teokset käsittelevät ihmiselämän arkisia asioita ottamatta suoraan kantaa mihinkään. Teosten kantavana teemana on erilaisten elementtien saumaton yhteistyö. Vastakohtaisuudet viehättävät Saarista ja se korostuu hänen töissään. Metallissa ja kivessä on voimaa, tekstiilissä taas pehmeyttä. Huumori ja vakavuus luovat syvyyttä teoksiin.

Kutoessaan kangasta Saarinen ikäänkuin ”maalaa” eri materiaaleista tehdyillä langoilla ja niiden eri sävyillä. Värin, pinnan ja struktuurin tärkeys korostuvat monisyisenä kerrontana jokaisen yksityiskohdan ollessa tarkkaan harkittua.

www.taiteilijasannasaarinen.fi
Instagram @taiteilijasannasaarinen
Facebook: Taiteilija Sanna Saarinen