10.9. – 27.11.2022

Annaleena Liljeström

Camera

Masuunin pienessä Camerassa nähdään syyskauden ajan Annaleena Liljeströmin hevosaiheisia alkoholimustemaalauksia ja grafiikkaa. Annaleena Liljeström (s. 1951) on itseoppinut kuvantekijä Tapiolasta.

“Hevosen liikkeet ovet silmää hivelevän kauniita ja sulavia. Tutuksi ne ovat tulleet minulle kymmenien vuosien ratsastusharrastukseni ansiosta. Hevonen on ylväyden symboli, runojen ratsu, uskollinen työkaveri, oppivainen kumppani urheilussa sekä ystävä. Hevosen luonne on on kiehtova. Luonnossa ja laumassa ollessaan se on eläin, joka aina pakenee vaaran uhatessa. Ihminen on opettanut hevoselle luottamusta ja rohkeutta. Kaikesta opista huolimatta hevosen käytös voi olla yllättävää, ja tämä herkkä eläin voi pelästyä tiellä olevaa karkkipaperia/perhosta, mutta tiejyrän ohi sensijaan voi mennä aivan rauhallisesti ohi.

Olen erityisen kiinnostunut hevosen liikkeistä ja niiden kuvaamisesta eri tekniikoilla. Tähän näyttelyyn olen tehnyt teoksia alkoholimusteella yupopaperille. Tulos voi olla hyvinkin yllättävä, koska musteet sekoittuvat nopeasti toisiinsa ja muodostavat jännittäviä värejä ja kuvioita. Grafiikan töitä olen tehnyt solumuovitekniikalla akryylivärein, yleensä mustalla. Hahmot ovat pelkistettyjä ja jokainen painettu kuva eroaa toisistaan. Mukana on tällä kertaa myös kissa, joka onkin melkein jokaisessa hevostallissa asukkina ja hevosten kaverina. Rauhan merkillä ilmapallossa haluan viestiä rauhan puolesta.”