15.2.-26.4.2020

Taina Kaarto
Oili Saarikko

Teijon Masuunin Studiossa nähdään kevättalvella 2020 kahden loimaalaistaiteilijan, Taina Kaarton ja Oili Saarikon yhteisnäyttely Saviselta maalta. Kausinäyttelyiden uusi tila on Masuunin kävijöille entuudestaan tuttu; Studiossa on aikaisempina vuosina ollut mm. Silja Selosen kesägalleria, John Sycholdin merimaalausgalleria sekä kiinalaisen tussitaiteen näyttely.

Kaarton ja Saarikon näyttelyssä luontoa on kuvattu akvarellin, akryylimaalauksen ja valokuvauksen keinoin. Kaksikko on pitänyt useita yhteisnäyttelyitä. Oili Saarikko on pitkän linjan akvarellisti, aloittanut maalaamisen parikymmentä vuotta sitten aluksi öljyvärillä ja vaihtanut aika pian akvarelliin. Saarikko maalaa luontoaiheita, ihmisiä ja eläimiä sekä vähän välillä innostuu vaikkapa polkupyöristä.

“Haluan maalata töitä joista jää katsojalle hyvä mieli, katsoja pääsee hetkeksi unohtamaan arjen ja ajatus karkaa jonnekin ihan muualle”, Saarikko kertoo. Hän tekee töitä myös tilauksesta.

Kaarto on aloittanut valokuvatöillä, innostunut sekoittamaan niihin akryylimaalia ja viime aikoina maalaukset ovatkin vallanneet yhä suurempaa tilaa tuotannosta. Kaarto haluaa rakentaa töihinsä tarinaa. Aiheina metsää, eläimiä sekä maaseutua. “Töistä löytyy usein ainakin yksi lintu”, Kaarto naurahtaa. Kaarton opiskeluvuodet (Pekka Halosen akatemia,
graafinen suunnittelu) pääkaupunkiseudulla aiheuttivat taiteilijan mukaan kovaa ikävää jopa saven hajuun, ja kotiseudulle palaaminen viidentoista vuoden jälkeen tuli ajankohtaiseksi. Kaarto tekee myös kuvituksia tilauksesta pääasiassa valokuviin pohjautuvilla editoinneilla.

Taiteilijat ovat tutustuneet toisiinsa virkeässä Loimaan Taideseurassa, jonka jäsenenä Saarikko on toiminut pitkään ja Kaartokin jo muutamia vuosia. Molemmat toimivat Taideseuran hallituksessa ja haluavat kehittää savisen seudun taide-elämää.

Näyttely on avoinna viikonloppuisin LA-SU klo 12-16. Vapaa pääsy.