10.9. – 27.11.2022

Marja Haapakangas ja Sanna-Mari Prittinen

Galleria

Corazón – Ydinpuu -näyttelyn teokset ovat syntyneet vuoden 2022 aikana Espanjassa, Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla sekä residenssissä Kainuussa. Sekatekniikalla työstettyjä maalauksia, kolmiulotteisia teoksia sekä videotaidetta sisältävän näyttelykokonaisuuden teemana ovat metsä, puut ja niiden elinvoima, sekä kadonnut että säilynyt.

“Metsän monimuotoisuus on yhteiskunnallisesti ja globaalisti tärkeä ja ajankohtainen teema, joka koskettaa meitä molempia henkilökohtaisella tasolla. Corazón – Ydinpuu -näyttelymme lähestyy luonnon haurautta, sekä metsän uutta luovaa elinvoimaa, tuomalla Suomen ja Espanjan metsistä, hakkuumailta ja palaneista metsistä inspiroituneet teokset rinnakkain. Metsällä ja puilla on teoksissamme merkitys erityisesti ekosysteemille itselleen. Taiteessamme metsä saa myös myyttisen, henkisen ulottuvuuden.”

Sannamari Prittinen asuu osan vuodesta Espanjassa, Mijasin kylässä. Toinen koti hänellä on Kalajoella Pohjanmaalla. Taidetyötään hän tekee myös Oulun taiteilijaseuran jäsenenä. Marja Haapakangas työskentelee Varsinais-Suomessa Hevonpäässä sekä Turussa, kuvataiteilijana ja kuvataideopettajana. Hän on myös Turun taiteilijaseuran jäsen. “Olemme molemmat valmistuneet taiteen maisteriksi 2006 Lapin yliopistosta, jonne teimme myöhemmin myös kuvataiteen syventävät jatko-opinnot. Ystävyytemme ja taiteilijakumppanuutemme sai alkunsa Espanjassa, jonne lähdimme yhdessä opiskelemaan Universidad de Granadan Bellas Artesiin. Olemme kulkeneet ja tehneet taidetta yhdessä Espanjan lisäksi Meksikossa. Molemmat teemme taidetta syvässä yhteydessä luontoon ja paikkakokemukseen. Kuulumme myös taiteilijaryhmään: Oikea eteinen. Yhdessä olemme pitäneet näyttelyitä Granadassa, Turussa, Helsingissä ja Pohjanmaalla.”

Näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 10.9. klo 16.15-18.00
Osana avajaisia klo 15. 30 alkaen on luvassa jouhikkomuusikko Eeva Meretin konsertti, jonka jälkeen avataan itse näyttely. Pääsymaksu 5€ (kannatusmaksu artistille). ”Eeva Meret on tamperelaistunut laulaja, jouhikonsoittaja ja lauluntekijä. Mereten musiikki on tummaa ja herkkää, virtaavaa ja intohimoista folkia, joka palkitsee sen äärelle pysähtyjän.”