1.10. – 27.11.2022

Paula Pitkänen

Aula ja kahvila

Teijon Masuunin aulan ja kahvilan tiloissa nähdään loka-marraskuun ajan Paula Pitkäsen akryylimaalauksia.

“Koko ihmiskunta elää mullistuksen vuosia. Kuitenkin hengitämme kaikki saman taivaan alla. Voisivatko vaikeudet yhdistää meitä?

Maalauksiini on tullut ihmisiä ympäri maailmaa. Heidän katseensa kertovat tarinoita, joihin sanat ei ulotu, joita en ole kuullut, jotka ovat silti tuttuja. Oman elämän haasteet sekoittuvat koko ihmiskuntaa kohdanneisiin tapahtumiin. Lapseni kasvavat aikuisiksi ja asuvat jotenkin melkein jokaisessa maalauksessani huolineen ja iloineen.

Teokseni kuitenkin tavoittavat aina toivoa ja uskoa siihen, että tämä kaikki on matkaa johonkin aitoon ja oikeaan.”

Paula Pitkänen on Helsingissä asuva ja työskentelevä taidemaalari.
“Taide on intohimo, elämäntapa ja sieluni koti. Taiteen tekeminen on minulle luonnollisin tapa löytää yhteys omaan itseen ja ympäröivään maailmaan. Maalatessani tunnen aina rakastuvani ja olevani siellä mihin kuulun. Töistäni voit siksi aistia mielenrauhan.

Värit ovat vahvana sisälläni ja värikaudet saattavat näkyä välillä hyvin selvästi taiteessani. Työni alkavatkin syntyä usein värien kautta, tunteet ja ajatukset saavat tietyn sävyn. Tekemistäni ohjaa intuition ja tietoisuuden yhteistyö. Aluksi annan kuvan johdattaa, prosessin myötä tietoisuus kasvaa ja ajatusten muoto selkiytyy. Käyn lopulta monesti samaa aihetta läpi useamman teoksen kautta ja siksi tuotannossani onkin paljon sarjallisia maalauksia.

Teosteni aiheita ovat mm. henkiset arvot, hyvinvointi, henkinen kasvu, naiseus, mieheys, äitiys, herkkyys, luonto ja universaalius. Monesti löydän itseni maalaamasta toiveita paremmasta maailmasta.”
paula-art.com