1.6. – 29.6.2022

Heli Väisänen

Studio

Studion puolella Masuunilla on kesäkuun ajan esillä raumalaisen kuvataiteilijan Heli Väisäsen keramiikkaveistoksia ja taidegrafiikkaa. Näyttelyssä ihminen ja luonto kietoutuvat toisiinsa, ovat erottamattomia. “Käsittelen suhdetta luontoon, ja sitä miten luonto koskettaa meitä jonnekin syvälle sisimpäämme. Peilaan myös teoksissani inhimillisyyttä luonnon kautta.”

“Maadoittuminen merkitsee minulle vahvaa luonnossa syntyvää rauhan tunnetta. Tahdon teosteni kautta välittää metsän tuomaa hyvää oloa ja toiveikkuutta. Näyttelyn teosten maadoittuminen tapahtuu metsän siimeksessä, siellä on hyvä olla, hyvä hengittää, sieltä löytyy rauha, levollisuus ja onnentunne.

Teokset ovat syntyneet metsäsamoilujen pohjalta. Samoilut lähtivät työhuoneella leikilliseen lentoon, muistot ja mielikuvat synnyttivät teoksia, joissa sukellan mielen metsiin. Syntyi huminoita; syntyi vapaana virtaavia ajatuksia, haaveita, aarteita ja unelmia metsän sylissä olemisesta grafiikan vedoksiksi ja keramiikkaveistoksiksi. Useassa teoksessa myös juuret sitoutuvat maahan, kuin vahvistaen tiukan maadoittumisen ja toisaalta ne muodostavat jotain, josta pyristellä irti.

Osa teoksista on kuin muistumia ja paluuta todellisiin paikkoihin, tilanteisiin ja tunteisiin luonnossa. Osa teoksista on enemmän tajunnan virtaa. Onnenhetkiä luonnossa. Teoksistani löytyy miltei aina myös tarinallisuutta ja toiveikkuutta, niissä kulkee positiivinen vire.”

Heli Väisänen on raumalainen kuvataiteilija, jolle taiteen tekeminen on tapa käsitellä asioita ja jäsentää maailmaa.
“Tyoskentelyni on prosessimaista, sen aikana ajatukset lentävät, pohtimani asia syventyy tai muuttuu ja teos johdattaa seuraavaan teokseen. Käsittelen teoksissani usein samaa aihetta eri näkökulmista, materiaalien, tekniikoiden ja teosten kokojen vaihdellessa. Minulle omimmat tekniikat ovat grafiikka ja keramiikka. Grafiikassa käytän monipuolisesti eri tekniikoita, mutta rakkaimmat ovat etsaus akvatinta ja maalauksellinen carborundum. Keramiikassa materiaalinani on korkeapolttoinen kivitavarasavi.

Koen taidetyöskentelyn hyvin voimauttavana, iloa ja energiaa tuottavana.”


Voit myös ladata tästä näyttelyn teosluettelon hintatietoineen PDF-muodossa.