4.3. – 28.5.2023

Virpi Lehto

Aula ja kahvila

Virpi Lehdon maalaukset ovat värikkäitä symbolistis-ekspressiivisiä tutkielmia elämän menosta ja ajankohtaisista henkilökohtaisista ja universaaleista tapahtumista. “Mielen vapaus on näyttely siitä riemullisesta ymmärryksestä, että maalatessa kaikki on mahdollista ja silloin on vapaus tehdä mitä vain.”

“Teijon Masuunin näyttelyssä on esillä akvarelli- ja tussimaalauksia viime vuosilta. Teoksissa on symbolismi vahvasti esillä ja niihin päätyvät sekä surut että ilot. Viimeisimmät vuodet ovat olleet rankkoja ja kummallisia. Kaikki ympärillä tapahtuva on ilmaantunut teoksiini. Sellaista ei pysty välttämään. Eläimet, varsinkin linnut ilmaantuivat teoksiin kuin itsestään. Lintujen symboliikka on voimakasta ja universaalia.”

Kuvataiteilija-taidemaalari Virpi Lehto (s. 1957, Jyväskylä) asuu ja työskentelee Joutsassa. Virpi Lehto maalaa spontaanisti ja ekspressiivis-symbolistisesti. Hänen tämänhetkiset tekniikkansa ovat öljymaalaus kankaalle sekä akvarelli- ja tussimaalaus paperille. Aihepiirit käsittelevät laajasti hänen ympärillään olevia tapahtumia, ihmisiä ja eläimiä. Maalaamisen lisäksi Lehto tekee tila- ja ympäristöteoksia sekä performanssia. Hän on ollut mukana mm. tuliveistoryhmissä ja tehnyt actionmaalausta tanssi- ja musiikkiteoksissa.

Lehto opiskeli Barcelonan yliopiston kuvataiteiden laitoksella (Universidad de Barcelona, Facultad de Bellas Artes) vuosina 1986-92, erikoistumisalanaan nykytaide ja taidemaalaus, ja vuonna 2011 hän suoritti kuvataiteilijan erikoistumisopinnot Lahden ammattikorkeakoulussa. Hän on myös valmistunut vaatetussuunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1985. Vuodesta 1992 Lehto on osallistunut vuosittain erilaisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin sekä järjestänyt yksityisnäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla.