9.9. – 3.12.2023

Terttu Schroderus-Gustafsson

Aula ja kahvila

Terttu Schroderus-Gustafsson on itseoppinut monipuolinen kuvataiteilija. Jo varhaisessa teini-iässä Pohjois-Karjalassa alkanut harrastus vaihtui vuonna 2001 hänen pääasialliseksi ammatikseen. Taiteilijan koti ja ateljee sijaitsevat Porvoon ulkosaaristossa Suur-Pellingissä lossin ja neljän sillan takana vanhassa, idyllisessä kulttuurimaisemassa meren rannalla. Kesäisin Terttu Schroderus-Gustafsson pitää Galleria ArtMarinaa tunnelmallisessa, yli sata vuotta vanhassa, punamultaisessa saaristolaismökissä.

Valot ja värit ovat taitelijan ehtymättömän inspiraation lähteitä. Töissä yhdistyvät niin eri materiaalit kuin eri tekniikatkin. Vuosien varrella töitä on syntynyt esimerkiksi kankaalle, kivelle ja mahongille. Taiteilijan käyttämät tekniikat vaihtelevat öljystä, temperasta ja akvarellista aina guassiin, akryyliin ja pastelliin. Tällä hetkellä valtaosa töistä on tehty pastapohjalle joko akryyli- tai temperaväreillä maalaten.

Schroderus-Gustafssonin töiden aiheet ulottuvat pohjoisen väkevistä maisemista saariston raikkaisiin aiheisiin jatkuen etelän värikylläiseen hehkuun. Myös mystiset, keveällä kädellä maalatut henkilöhahmot ovat tunnusomaisia taiteilijan tuotannolle.

Terttu Schroderus-Gustafsson on vuosien varrella pitänyt lukuisia omia näyttelyitä eri puolilla Suomea. Näistä mainittakoon Nurmeksen kaupungin Tyko-galleria, Porvoon Taidetehdas,Forum Marinum Turussa sekä kulttuurikeskus Grand Porvoossa.