9.9. – 3.12.2023

Tiina Herttua

Galleria

Olen itse juureton kulkija. Oma juurettomuuteni syy löytyy sukuni historiasta. Olen Karjalan evakoiden jälkeläisiä. Muutama vuosi sitten purjehdin Suomesta Välimerelle ja dokumentoin matkaa taiteeni kautta. Teoksissa sekoittuvat nykypäivä, historia ja antiikin mytologia. Teosten innoittajina ovat myös olleet länsimaisen filosofian kysymykset ihmisenä olemisesta ja elämän perusajatuksista.

Legenda Theseuksen laivasta on punainen lankani. Mitä me etsimme, mitä näemme matkalla? Haluan pohtia, muutummeko itse tässä uuden tavoittelun prosessissa, kuten Theseuksen laiva teoriassa.Maalausten keskiössä on etelän valo ja värit. Maalaustapahtuma ja maaliaineen materiaalisuus ovat näkyvissä suurina siveltimenvetoina ja runsaina värikerroksina. Teokset ovat suurikokoisia akryyli- ja öljymaalauksia kankaalle. Tyyli on abstrakti, vaikka joissain maalauksissa viitteitä maisemaan voi nähdä. Näyttelyn maalaukset ovat valmistuneet kolmen viime vuoden aikana eri paikoissa Atlantin rannoilla ja Välimerellä.

Tiina Herttua on Lahden taideinstituutista ja Australian National Universitystä valmistunut kuvataiteilija. Hän asuu ja työskentelee Sipoonkorven reunalla ja osan vuotta Sisiliassa. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomen lisäksi monissa Euroopan maissa, Australiassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.