2.1. – 7.3.2021

Arja Pykäri

Studio

“Paras luovuuden lähde ja ihmetyksen kohde itselleni on karu ja hoitamaton metsä. En haluaisi koskaan lopettaa järvien ja lampien rantojen, luonnon ja eläinten tapojen ihailua ja sen tutkimista.

Näyttelyni aihe on saanut innoituksen luonnosta. Olen onnistunut taltioimaan satoja hienoja kuvia kohtaamisista eläinten kanssa. Käytän kuvia teoksissani muistin palauttamiseen ja minulle on tärkeää että kaikki on alusta asti omaa eikä lainattua. Luonnossa liikkuminen antaa minulle todella paljon. Sukellus metsän uumeniin on saanut mielikuvitukseni elämään ja siitä todesta on tullut ilmi satuja ja inhimillisiä tarinoita.

Satua ja totta -näyttelyni maalaukset ovat osa satua tai tarinaa ja toivon katsojan löytävän teoksistani oman versionsa.”

Arja Pykäri on Salossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. ”Teokseni ovat tarinallisia ja innoittajani on ympäröivä luonto ja elämä. Minua kiehtoo myös se, mitä emme näe toisissamme ja mikä on salattua ja mikä totta. Maalauksissani aiheiden kirjo on monipuolinen mutta maalausaiheista riippumatta pohdin taiteessani ihmisen olemusta, sisäistä maailmaa, erilaisuuttamme ja valintojamme. Elämästä itsessään löytyy minulle runsaasti aineistoa taiteen sisällöksi ja luonto opettaa minulle väreistään ja puhuu minulle monin tavoin.

Maalauksieni kertomuksia tehostan vaihtelevilla pintarakenteilla, väreillä ja symboliikalla. Maalaan esittävää ja abstraktia taidetta ja tyylini on usein näiden vuorottelua. Teokseni ovat enimmäkseen öljyväritöitä erilaisille pohjille. Olen aktiivinen ammatissani ja pyrin pitämään vuosittain yksityis- ja ryhmänäyttelyitä.”

www.facebook.com/VisualArtistArjaPykari
www.instagram.com/visualartist_arjapykari