4.7.-12.8.2018

YMPÄRÖIVÄ TODELLISUUS

Sampsa Sarparanta


Vuoden 2018 päänäyttelynämme galleriassa pysähtyy Sampsa Sarparannan ART TOUR 2018 -kiertue.

Sampsa Sarparanta (s. 1973) on Perniössä asuva ja työskentelevä taiteilija, joka on tunnettu suorista ja usein provokatiivisista ja yhteiskunnallisesti kantaaottavista maalauksistaan. Sarparanta on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja pitänyt 20-vuotisen taiteilijauransa aikana kymmeniä yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on mm. Kiasman, Turun kaupungin ja Salon taidemuseon kokoelmissa. Sarparantaa on kutsuttu "loistavaksi arjen ihanan kauheuden kuvaajaksi" (HS, 2011).

"Maailma on äärettömän ruma, mutta myös äärettömän kaunis."

3.7.-12.8.2018

ILTA TUULITEHTAALLA

Zamuel Hube


Aulan ja kahvilan puolella suomalaisen nykysurrealistin Zamuel Huben maalauksia.

Taidemaalari Zamuel Hube nauttii maalatessaan ajatusleikkiin kannustavia uniikkeja öljyväri- ja akryylimaalauksia, joissa yllättävät yksityiskohdat ruokkivat katsojan omaa mielikuvitusta. Huben teokset ovat useimmiten unenomaisia merellisiä maisemia, joissa on paljon tuttua, mutta sopivassa suhteessa uutta ja vierasta. Maalaustensa kautta Hube kutsuu katsojan mukaan maailmaansa, jossa ihminen luo tuulen Tuulitehtailla, pilvet muokkaavat koko ajan muuttuvia taivaita ja aika kulkee omaan tahtiinsa.

"Ilman rakennettuja Tuulitehtaita maailmassa ei olisi tuulta. Asiat kasaantuisivat ja säätila olisi pysyvä. Tuuli liikuttaa myös meitä ihmisiä."

Masuunin tiloissa on ympäri vuoden esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Galleria, kahvila sekä taide- ja käsityöputiikki ovat avoinna kesän sesonkikaudella päivittäin, muina aikoina viikonloppuisin.

Katso myös koko vuoden näyttelykalenteri.

Taiteilijahaut

Haku vuoden 2018 näyttelyajoista on päättynyt. Otamme kuitenkin vastaan avoimia hakemuksia tuleville näyttelykausille ympäri vuoden.