Tunnelmakuvia luonnosta

5.9.-13.12.2020

Taru Rantala

Studio

Seinäjokisen Taru Rantalan Sielukas Luonto -valokuvanäyttelyn kuvat ovat syntyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana.
“Kuljen kotiani ympäröivässä luonnossa usein myös ilman kameraa, jolloin mieleeni tallentuu inspiroivia näkymiä, mielikuvia. Havainnoin tunnelmia, yksityiskohtia, valoja, värejä ja varjoja, näkyvää ja näkymätöntä; luonnon sielukasta syvyyttä. Kuviin ne tallentuvat toisinaan myös hyvin abstraktilla tavalla.”

“Kuvaajana olen itseoppinut ja tyylini on muotoutunut luonnossa havaitusta ja omista sisäisistä mielikuvistani. Pyrin saamaan kuviini tasoja ja kerroksellisuutta yhdellä laukaisulla, salaperäisyyttä ja tunnetta… luonnon sielukkuutta.”

Taru Rantala on v. 1969 Alavudella syntynyt luontokuvaaja, joka asuu nykyään perheensä kanssa maaseudulla Seinäjoella, jossa työskentelee myös maatilayrittäjänä. Rantala voitti v. 2018 ensimmäisenä naisena Vuoden Luontokuva -kilpailun, sen historian 38. vuonna. Rantala on palkittu myös useissa muissa luontokuvakilpailuissa kotimaassa ja ulkomailla.

”Kuvaaminen ja luonto on aina ollut olennainen osa elämääni, pienestä tytöstä lähtien. Oma kuvaustyyli on löytynyt luonnossa runsaasti aikaa viettämällä ja paljon kuvaamalla. Sisäiset mielikuvat yhdistyvät hetken näkymään ja tunnelmaan ja kuva syntyy kamerassa, yhdellä otoksella, johon kuitenkin pyrin saamaan kerroksellisuutta ja tasoja, syvyyttä ja sielukkuutta.

Luonnossa ei voi kiirehtiä, vaan täytyy antaa sille aikaa näyttää kauneimmat piirteensä, hitaasti kuljeksimalla tai vain olemalla paikoillaan.” Rantala toimii tällä hetkellä myös kolumnistina Luontokuva -lehdessä. http://www.tarurantala.com/
https://www.instagram.com/tarurantala/

Näyttely on avoinna Teijon Masuunin aukioloaikoina viikonloppuisin la-su klo 12-16. Vapaa pääsy.