2.7. – 31.7.2022

Jaana Mattson

Aula ja kahvila

”Haluan tuoda töissäni esille kauneutta, harmoniaa ja hyvää tunnelmaa. Haluan maalauksieni olevan sadunomaisia. Olen kiinnostunut sisustuksesta ja vanhoista taloista, joita on runsaasti maalauksissani. Töissäni pidän väreillä ja sisustustyyleillä leikittelystä. Maalaan mielelläni antiikkikalusteita, kristallikruunuja ja vanhoja rakennuksia, joiden muotokieli miellyttää minua. En juurikaan suunnittele etukäteen teoksiani, vaan niiden muoto, tarina ja värimaailma muotoutuvat työn edetessä.”

Jaana Mattsson on itseoppinut kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee vapaa-ajan asunnollaan Kemiönsaaressa ja kotonaan Helsingin Katajanokalla. Mattssonin tapa työskennellä on intensiivinen ja intuitiivinen. Hän ei suunnittele maalauksiaan tai niiden värimaailmaa tarkasti ennakkoon, vaan interiöörit ja näkymät muotoutuvat työn edetessä. Inspiraationa voi toimia valokuva, esine tai yksityiskohta rakennuksessa.

Mattssonin maalaukset ovat kuin satuja aikuisille. Niissä yhdistyvät erilaiset sisustustyylit, mahdollinen ja mahdoton. “Jokainen maalaus on matka uuteen paikkaan, ja palkintona on nähdä mihin on saapunut. Tärkeintä on, että siellä on ihanaa.”